torstai 24. tammikuuta 2013

Meillä on takka!

Tässä meidän upea takkamme! Uuniseppien Merituuli. Luukku menee vaihtoon, sillä lasi oli halki, mutta tämä oli huomattu jo asennusvaiheessa ja se on siten siis tilattukin jo. Mutta hieno se oli, noin niinku haljenneella lasillakin :)


Kävimme nopeasti tuossa siis talolla pyörähtämässä ja siellä porakaivomiehet olivat vielä hommissaan. Kovasti vaan vastustaa, sillä oikeastaan kaikki mahdollinen oli mennyt tänään pieleen. En tunne termistöä, joten en osaa selittää asiaa paremmin, mutta jokin putki oli katkennut ja se jäi maahan ---> kaivon paikkaa jouduttiin vaihtamaan hieman. Sitten uutta reikää poratessa oltiin juuri päästy peruskallioon, kun vastaan tuli halkeama ja humpsis vaan, sinne upposi yksi putki. Lisäksi savi oli tehnyt tepposensa ja jokin osa oli rikkoutunut sen vuoksi. Olivat miehet jäämässä tontille yöksi ja aloittavat aamulla heti hommat uudelleen. Pientä turhautumista oli kyllä jo havaittavissa, kun muutenkin olivat myöhässä aikataulusta ja sitten kaikki meni pieleen. Mutta tätä se on, koskaan ei voi tietää, mitä eteen tulee ja kaikkeen on hyvä varautua. Tämä kerrottiin myös tänään kiinteistövälittäjälle, jonka kanssa teimme toimeksiantosopimuksen nykyisen asunnon myynnistä. Jännät ajat siis käsillä senkin puolesta.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sohvaostoksilla

Me mentiin tänään huonekaluliikkeeseen katselemaan sohvia ja ruokailuryhmiä. Ajatus oli myös kysellä toimitusaikoja yms. Sitten kävikin niin, että lähdimme pois kauppasopimuksen kera... onkohan tämä meille jotenkin tavanomaista, kun talon kanssa kävi samoin viime kesänä? ;) Ei, ei ole. Todellakaan. Kyllä me oikeasti harkitaan asioita ja todella paljon tehdään vertailuja firmojen, merkkien ja ihmisten kokemusten perusteella. Tänään nuo ostokset vaan oli fiksu tehdä, sillä sattumalta oli ALEn viimeinen päivä ja saimme sohvan hinnasta 30% pois. Säästimme sillä hurjan paljon rahaa tai toisinpäin ajatellen saimme budjetoimallamme rahalla paljon paremman sohvan kuin olimme ajatelleet. Kaiken huippu on, että vaikka sohva tilattiin jo nyt, niin firma säilyttää sitä varastossaan ilmaiseksi toimitukseen saakka. Se on iso plussa, sillä nyt meillä ei olisi mitään mahdollisuutta sitä säilyttää ja toisaalta toimitusaika tilauksesta on kuitenkin viikkoja. Hyvä aika toimia siis :)

Sohvaksemme tulee nyt siis Merkkikaluste Metropolin Modello -moduulisohva. Väriltään se on antracite, joka sopii siten myös harmaaseen laminaattiin ja antraciten värisiin lattialaattoihin. Ja toki muuhunkin sisustukseen. Ja koska se on moduulisohva, niin saimme siitä just omanlaisemme... siinä mahtuu koko perhe köllöttämään oikein rennosti. 

Tässä kuvamateriaalia vastaavanlaisesta sohvasta:

Sohva on siis erivärinen kuin kuvassa ja lisäksi tuohon viivan osoittamaan kohtaan
tulee "eteen" vielä divaaniosa. Kuvassa näkyvät pääntuet eivät olleet ns. perusominaisuus, mutta otimme niitäkin 2kpl. Niiden paikkaa on helppo vaihtaa tarpeen mukaan ja ovat kyllä todella suuri mukavuustekijä.

Tässä vielä mallinnos moduulista. Aivan identtinen tuo ei ole, mutta idea tuosta selvinnee.
(kuvat lainattu: Merkkikaluste Metropolin sivuilta)

Ruokailuryhmäksi valikoitui 8hlön Milano ruokapöytä. Halusimme noin ison pöydän siksi, että tykkäämme laittaa ruokaa yhdessä ystävien kanssa ja on kiva kokoontua yhden pöydän ääreen syömään porukalla. Nykyisessä kodissa se ei ole ollut mahdollista, mutta toivomme tämän toteutuvan uudessa kodissa ja siksi haluamme siihen panostaa. Lisäksi yksi ruokailuryhmän valintaan vaikuttava kriteeri oli se, että myös mieheni pitää mahtua istumaan jalat 90' kulmassa pöydän ääressä - eli siis asennossa, joka on keskimittaiselle ihmiselle täysin luonnollinen asento, mutta tuottaa ongelmia tuollaisella 196-senttisellä, pitkäjalkaisella ihmisellä.

Kuvasta poiketen sekä pöytä että tuolit tulevat pähkinän värisinä.
(kuva lainattu: Merkkikaluste Metropolin sivuilta)

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Takankantopuuhia :)

Saimme eilen puhelun, että sopisiko takan toimitusajankohdaksi tämän viikon keskiviikko, torstai tai perjantai. Sovimme sitten heti tämän päivän eli keskiviikon, sillä loppuviikko menee esikoisen 5-vuotissynttäreitä järjestellessä. Tänään mies menee kantamaan takan osia serkkunsa ja työkaverinsa kanssa ja ensi viikolla se sitten varmaankin jo kasataan paikalleen. Vähänkö jännää! :)

Tänään sain myös puhelun, että voisiko ensi viikolla tulla poraamaan maalämmön porakaivoa. Sovimme poraamispäiväksi ensi viikon keskiviikon. Sitten luultavasti melko pian kaivon poraamisen jälkeen kytketään pumppu toimintaan ja pääsemme hyödyntämään sitä talon lämmityksessä, jolloin sähkönkulutus hieman vähenee.

Nyt alkuviikon timpurit ovat rakennelleet talon ulkopuolisia juttuja kuten esim. räystäslautoja ja muita yksityiskohtia. Uskoisin, että pian alkaa terassintekopuuhatkin - mikäli lumikaaos ei taas yllätä! Nyt sitä ainakin satelee taas ihan omiksi tarpeiksi... Maanantaina oli ollut tontilla hiljaista ja miehen isä oli tuolloin ollut siivoilemassa paikkoja itsekseen. Olisin itsekin siellä mieluusti touhuilemassa lasten kanssa, mutta perheessämme on toistaiseksi vain yksi auto ja koska matkaa on n. 30km, niin en sinne ilman autoa pääse millään. Keväällä tai alkukesästä olisi kyllä tarkoitus ostaa toinen auto, sillä yhden auton kanssa elely olisi turhan haastavaa, kun välimatkat on verrattain pitkiä.

Yhden ystäväni kanssa tuossa juttelimme, että vaikka välimatkat jatkossa on pitkät, niin on se taatusti sen arvoista. Elämänlaatu paranee huomattavasti, kun pääsee pois lähiöelämästä ja on omaa pihaakin. Työmatkat on pidemmät toki, mutta toisaalta tukiverkosto on lähempänä. Ja se oma piha - siitä iloitsemme ehkä eniten :)

tiistai 15. tammikuuta 2013

11. kysymyksen haaste :)

Sain Hemma hos meillä -blogin pitäjältä San-nalta haasteen :)

Haasteen säännöt

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Jokaisen haastetun pitää vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen.
3. Jokaisen haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Uusien haastettujen pitää noudattaa samoja sääntöjä ja valita jälleen 11 uutta blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Kerro kenet olet haastanut seuraavaksi, linkitä!
6. Ei takaisin haastamista! ;)

San-na kysyi näin:

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
- olen blogannut vuosikausia, välillä julkisesti ja välillä privana. Nytkin kirjoitan kolmea blogia, tosin tämä raksa- ja sisustusblogi on aktiivisin ja myös tällä hetkellä intresseissä ykkösenä. Tykkään kirjoittaa ja laittaa asioita ylös :)

2. Unelmiesi matkakohde?
- jos olisi rahaa matkustaa ihan minne vaan, niin kohteita kyllä löytyisi... yksi unelma olisi kierrellä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, mutta myös Pohjois-Amerikan kiertely omalla autolla olisi kivaa. Ja löhölomalle voisin lähteä vaikkapa Seychelleille ;)

3. Miten rentoudut parhaiten?
- rentoudun parhaiten siistissä kodissa, kun saan köllöttää sohvalla peiton alla kera hyvän kirjan ja varsinkin, jos bonuksena olisi lasi hyvää punaviiniä ;)

4. Lempivuodenaikasi - miksi?
- tykkään kaikista vuodenajoista ja on oikeasti vaikea määritellä sitä kaikken parhainta. Kesällä on kivaa, kun ei tarvitse pukeutua / pukea lapsille paljon ja on helppo vaan lähteä ovesta ulos. Talvella taas ihanaa on lumi, etenkin silloin kun sitä oikeasti on :)

5. Minkä uuden taidon haluaisit opetella?
- haluaisin opiskella lisää kieliä... parantaa englanninkielentaitoani sekä opiskella venäjää ja espanjaa.

6. Mistä sisustusmuodista tai -tyylistä et erityisemmin pidä?
- antiikki ei mulla erityisemmin kolahda.

7. Lempiruokasi?
- pastaruoat; pestopasta, vuohenjuustopasta, Mustanpekan juustopasta, pasta Carbonara...

8. Inhokkiruokasi? ;)
- siskonmakkarakeitto! Ja sienet ja äyriäiset jää myös lautasen reunalle...

9. Miten olet nyt pukeutunut?
- nyt just päällä alusvaatteet + fleece-aamutakki. Kohta jumppakuteet niskaan ja iltajumpan aika ;)

10. Minkä esineen hankkisit kotiisi, jos tilanpuute tai raha ei olisi este?
- crosstrainerin haluaisin, jos olis ns. ylimääräistä tilaa... toisaalta muuten ei ole mitään erityisiä tilaa vieviä hankintahaaveita. Rahan puolesta voisin laittaa astiastoa uusiksi...

11. Kolme suosikkitavaraasi
- kännykkä, johon tosin on olemassa viha-rakkaussuhde
- Muumimukit (ainakin ne pari rakkaampaa)
- kunnon ulkoiluvaatteet (kovassa käytössä ja koskaan ei ole ulkona kylmä!)


Tässä kysymykseni muille bloggaajille:

1. Mistä aiheista bloggaat ja miksi?
2. Jos lähtisit lomareissulle ihan täällä koto-Suomessa, niin mitkä kolme paikkaa haluaisit nähdä / kokea ennen muita?
3. Mikä on lempivärisi sisustuksessa?
4. ...entä vaatteissa?
5. Mikä on bravuuriruokasi?
6. Mikä on kaikkein turhin tekemäsi heräteostos?
7. ...entä paras tekemäsi heräteostoksesi?
8. Keräätkö jotakin astiasarjaa? Jos, niin mitä?
9. Mitä ilman et tulisi toimeen?
10. Montaako blogia seuraat aktiivisesti?
11. Mitä liikuntalajia ET suostuisi kokeilemaan, vaikka siitä maksettaisiin? ;)


Ja heitänpä haasteen ainakin seuraaviin blogeihin:

BonBon
Lapin Lumossa
Tästä tulee talo meille
Elämää kera poikasten
Kotomo


Nyt en muita keksi...=)

lauantai 12. tammikuuta 2013

Sisäseinärungot valmiina!

Nyt ihan vain pikapäivitys... eli nyt on talossa sitten sisäseinärungotkin valmiina ja kumma kyllä tilantuntu KASVOI niiden myötä. Hassua. Tässä makupala:



Tulevalla viikolla tulee sähkömiehet johdottamaan taloa ja myös takan pitäisi tulla... jännää! :)

torstai 10. tammikuuta 2013

Lattia valettu, sisäseinärunkoja rakennellaan...

Maanantaina tosiaan oli lattiavalupäivä, mutta emme silloin viitsineet mennä vielä sitä katsomaan, kun ei sinne taloon sisälle kuitenkaan olisi voinut astella. Sen sijaan tiistaina kävimme ottamassa joitakin kuvia taas ja samalla kahvittelimme miehen isän synttärikahvit. Täytyy kyllä sanoa, että appiukko on ollut aivan uskomattoman suuri apu ihan kaikessa mahdollisessa koko talonrakennusprojektin aikana: hän on toiminut postimiehenä meidän ja kunnan välillä; hän on ollut maanrakentajan kanssa tekemässä täyttä päivää; hän on asentanut erinäisen määrän putkia ja tehnyt raskasta fyysistä työtä koko syksyn. Ja nyt, kun itse talopaketti tuli tontille, niin siellähän tuo miehen isä taas on ollut hommissa joka ainoa päivä. Jopa Jouluna appiukko oli asioita järjestämässä, kun huomasimme varaston katosta tihkuvan kondenssivettä... timpurit olivat siis jättäneet muutaman neliömetrin kokoisen läntin villoittamatta, jolloin lämpötilaerojen vuoksi vesi tiivistyi välikaton höyrysulkumuoviin ja lorotteli sieltä lattialle. Voinette uskoa, että olin aivan hysteerinen asian kanssa, kun lähipiirissä on ollut useampiakin hometalokokemuksia - vanhoissa taloissa tosin - ja eräskin ystävä joutui asian vuoksi hävittämään koko omaisuutensa. Asiat onneksi järjestyivät parhain päin ja jokin järjellinen syy tuolle villatta jättämisellekin lopulta oli, en vain muista enää, että mikä. Joka tapauksessa olemme sanoin kuvaamattoman kiitollisia mieheni isälle kaikesta siitä panostuksesta, jonka hän on tulevan kotimme eteen tehnyt. Kiitos!

Niin ikään tiistaina sain yllättävältä taholta kiitosta tästä blogista ja pakko on myöntää, että kivaltahan tuollainen palaute aina tuntuu. Ja niin palaute kuin kommentit täällä blogissa motivoivat kirjoittamaan lisää :)

Tässä lopuksi vielä miehen isän ottamia kuvia maanantailta:

Betonimiehet hommissaan...

Vastavalettua, märkää ja tasoittamatonta betonia...

maanantai 7. tammikuuta 2013

Tonttia siivoilemassa...

Kävimme tosiaan eilen tontilla ajatuksenamme alkaa siivoomaan kattomiesten jättämiä muoveja. Yllätys olikin sitten melkoinen, kun siellä ei ollut juuri mitään! Eli jälleen kerran pointsit DT:lle / alihankkijoille, kun olivat keränneet roskat itse pois illan päätteeksi! :) Oikeasti oli tosi kiva yllätys, koska täällä flunssapöpö jyllää ja voimat vähän kateissa yhdeltä jos toiseltakin. Täytyy kyllä sanoa, että meillä on ihan harvinaisen siisti rakennustyömaa ja siitä emme voi ottaa kunniaa pelkästään itsellemme - meille vaan on tähän saakka sattunut siistit työmiehet, jotka eivät turhia rojuja levittele ja jotka siivoavat itsekin jälkijään. En valita ;)

Tänään onkin sitten lattiavalupäivä. Aamulla jo sain puhelun työmaapäälliköltä, että valumiehet olivat soittaneet avaimen perään... miehen isä oli kuitenkin jo matkalla sinne, joten sikäli ei hätää. Illalla sitten ovelta kurkkimaan miltä siellä näyttää :)

Tässä taas pari kuvaa eiliseltä:

Tästä vois herkempi vetää hernepeltoa nenukkiin, kun "nyt ne on kuseskelleet jo keskelle pihaakin...". Tosiasiassa kyseessä on kyllä urean värjäämä lumi, mutta urea ei ole peräisin ihmiskehosta vaan lasivillasta ;)

Julkisivukuva Loppiaisena 2013.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Vauhdikasta menoa!

Kävimme tänään raksalla ja ilo oli mennä paikkoja katsomaan, kun niin paljon oli parissa päivässä taas tapahtunut :) Elikkä tänään tuli kattopeltimiehet ja päivässä he saivatkin laitettua puolet talon katosta sekä koko automoduuli-varaston katon. Nopeaa toimintaa! Tänään niin ikään laitettiin lattialämpöputket, viemärit ja vesijohdot (kuvissa punaisella luonnollisesti lämmin vesi, sinisellä kylmä vesi). Kuvissa näkyvät valkoiset paksummat putket on keskuspölynimurin putkia ja paikkoja, joihin letkun saa sitten aikanaan kiinni. Maanantaina tulee lattiavalu ja silloin meillä lienee valmiina myös peltikatto. Ellei mun flunssani tästä pahene huomisen 14h työpäivän (tarkoitan siis palkkatyötä) aikana, niin sunnuntaina menemme miehen, esikoisemme ja miehen isän kanssa siivoamaan tonttia. Tänään jätettä on tullut paljon ja minusta on todellakin ihan ok, että siivous kuuluu meille. Tyypit kuitenkin rakentavat meille Kotia, joten ei tuollainen roskienkeruu ole ollenkaan suuri homma siihen nähden... ja me kyllä ihan tykätään muutenkin olla siellä tontilla fiilistelemässä mahdollisimman paljon :)

Nyt lepoa, että jaksaa huomisen työpäivän. Tässä niitä kuvia:

Talon etupuoli, osa kattopelleistä laitettu.

Talon takaseinä; etualalla varaston ikkuna, välissä autokatoksen
seinä, sitten itse asuinosa... pituutta takaseinällä n. 22m.

Tulevasta työhuoneesta kodinhoitohuoneeseen päin kuvattu.

Taustalla tekninen tila, etualalla pesuhuoneen tulevien suihkujen vesijohdot.

Tulevasta Master Bedroomista kuvattuna; vasemmalla ulko-oven vieressä tuleva keittiö ja päädyssä tuleva "pikkuvessa". Valkoiset tolpat keskuspölynimurin paikat.

torstai 3. tammikuuta 2013

Ja taas myöhässä!

Taidamme olla aina "mattimyöhäsiä", sillä meidän materiaalivalintojemme deadline oli jo joulukuun alkupuolella, mutta aina vaan venytimme lopullisia päätöksiämme. Eilen ne kuitenkin vihdoin saimme lyötyä lukkoon ja nyt, kun niitä ei enää tarvitse murehtia ja miettiä, olen saanut kiintokalusteahdistuksen: voi miksi emme valinneet kodinhoitohuoneeseen sittenkin valkoista tasoa ja harmaita kaapinovia? Miksi sitä, tätä ja tuota... ikuinen epävarmuus riesana siis! Mies nosti kädet pystyyn mun sisustusahdistelun kanssa jo aikapäiviä sitten ja tuumas, että hän ei enää jaksa vääntää... Minä sen sijaan mietin ja jahkasin, että jos laattavalinnat menee pieleen, niin niitäpä ei sitten ihan heti irti revitäkään. Ei ainakaan siksi, että ne nyt ei satukaan miellyttämään vaimon silmää ;)

Design-Talon pakettiin kuuluu siis Värisilmän laatat ja muutkin materiaalit. Hyvin pitkälti saimme  tehtyä valintamme perushintaisista materiaaleista, mutta kylpyhuoneen ja wc:n laatat tökkivät ja pahasti. Tai wc:n osalta lähinnä se, että laitetaanko laattaa vai maalia vai molempia? Laitetaanko tapettia. Päivä- tai ehkä peräti viikkokausien jahkailun jälkeen päätimme, että kyllä laatta varmasti on se oikea valinta. Se on ainakin helppo pitää puhtaana ja se on myös tyylikäs. Ja oikein valittuna ajaton. Melko pian olimme itsemme kanssa yhteisymmärryksessä siitä, että vessaan tulee valkoista laattaa, mutta kysymys kuuluikin, että MITÄ valkoista. Kuviollista -hologrammikuvioin-, kiiltävää, mattaa... vaihtoehtoja oli aivan liikaa! Harvoin taitaa kuulla sanottavan näin, mutta kokemamme mukaan DT:llä on kattavat valikoimat jo ihan perushintaisissa sisustustarvikkeissa.

Eilen jälleen kerran surffailimme lueskelemassa blogeja ja katselimme eri tyylejä. Niin vessaan kuin kylpyhuoneeseen tulee nyt hieman ehkä yllättäinkin sekä harmaata että valkoista laattaa. Uskon, että tiloista tulee tyylikkäät, vaikka toistaiseksi joudunkin tyytymään avaruudelliseen hahmottamiskykyyni eli mielikuvasisustukseen.

Joulutauon jälkeen talolla on alkanut jälleen tapahtumaan. Appiukko soitteli päivällä ja kertoi, että tänään ulkoverhoilua on viimeistelty ja samaan aikaan talossa sisällä työnsä aloitti lvi-porukka. Kattopeltien asennuksenkin piti alkaa tänään, mutta se porukka tulee Pohjois-Suomesta ja siten homma alkaa ilmeisesti huomenna.

Ensimmäinen asiakaspalveluun liittyvä negatiivinen kokemus tuli tänään juurikin lvi-porukan tiimoilta: meillä oli vesijohdon päässä hana ja sulkuventtiili, jotka olimme asennuttaneet siihen porakaivoporukan pyynnöstä. Tänään lvi-porukka sitten tuumasi, että sitä ei saa olla heidän tehdessä työtänsä ja miehen isä sitten kysyi, että voivatko he ko. hanan poistaa. Vastaus oli, että "ei kuulu meille", joten ei auttanut kuin soittaa hanan asentanut putkimies paikalle ja hän onneksi nopeasti paikalle pääsikin. Hommaan meni aikaa n. puoli minuuttia eli iso juttu se ei ollut... liekö sitten joku vastuunjakohomma. Hieman ikävä maku tuosta kuitenkin jäi, mutta sattuuhan näitä. Parasta on se, että vaikka kyseistä hanaa pyysi porakaivoa tekemään tuleva porukka, niin meillä ei edelleenkään ole kaivoa. Joulun alla heillä oli venynyt edellisessä kohteessa hommat sään vuoksi -täysin ymmärrettävää siis- ja nyt timpurimme olivat pyytäneet, että voisiko porakaivoporukka tulla vasta parin viikon päästä. Asia on hoidossa, mutta vielä on kysymysmerkki, että mitä teemme vesihanan kanssa / saammeko kunnan putkimiehen kytkemään vesimittarin ennen sitä.

Huomenna menemme itse käymään talolla, sitten saanen lisää kuvia laitettua.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kuvapäivitys.

Villat laitettu, lämmintä on.


Styroxitkin laitettu.

Tilanne juuri ennen joulua.