sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Rakennusstressiä.

Mua stressaa ja ahdistaa ihan suunnattomasti. Tai pahin stressipäivä oli keskiviikko, sen jälkeen on muutama asia selvinnyt. Nyt olemme siinä vaiheessa raksaprojektia, että joka päivä tapahtuu jotain paperinpyörityshommaa. Nytkin pitäis alkaa rustaamaan lupahakemusta eikä kirjoittaa tätä ;)

Sopimuksia on tehty, kilpailutettu ja erilaisia muutoksiakin sovittu. Sähkön meille tarjoaa alkuvaiheessa Fortum, mutta se kilpailutetaan myöhemmin uudelleen. Katsotaan sitä sitten, kun talo on valmis. Nyt päästään helpommalla näin. Ja jossain voi kai päästää itsensä helpollakin... Tarpeeksi vaikeasti menee moni muu asia, kun ns. valmis tontti onkin osoittautunut vähemmän valmiiksi eli jopa tontille kulku on haastavaa sen sijaitessa pyörätien päässä. Voi olla, että joudumme jopa rakentamaan hyvän matkan tietä, jos kunnan tyypit eivät ehdi sitä meille tällä aikataululla tekemään. Onneksi kunnalle riittää kuitenkin ihan vaan sepelivahvistus (=nykyinen pyörätie ei välttämättä kanna betoni- ja elementtiautojen painoa) eikä tarvitse sentään alkaa mitään kaunista tienpätkää sorvaamaan.

Tontille piti tulla liittymät, mutta nyt ei olekaan varmaa, että missä kunnossa ne on. Vesilaitos ja Fortum käyvät asiaa selvittämässä ajallaan... ja jos homma pissii, niin sitten projekti hidastuu. Onni on, ettei meillä OIKEASTI ole kiirettä muuton kanssa, kun tätä nykyistä asuntoa ei ole vielä myyty. Myyntiin tämä laitetaan vasta, kun todellinen valmistumisajankohta tiedetään. Ja silloinkin asunnon luovutukseen sovitaan pelivaraa.

Tähän nykyiseen asuntoon emme tee remonttia. Otimme arvioinnin tässä vaiheessa kahdelta kiinteistövälittäjältä ja molemmat olivat samaa mieltä siitä, että ihmiset tykkää laittaa itse ostamansa kodin omannäköisekseen. Remontti ei myyntihintaa merkittävästi tulisi nostamaan ja toisaalta remonttiin kuluva raha olisi kuitenkin menoeränä. Lisäksi säästämme hurjasti vaivaa, kun emme lähde nyt mitään remontteja värkkäämään. Helpotus sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti