torstai 20. syyskuuta 2012

Ongelmia rakennusluvan kanssa.

Tuleva kotikuntamme on kyllä aivan erinomaisen hienosti toimiva systeemi - ainakin mitä tulee maton vetämiseen jalkojen alta. Mihinkään ei saa vastausta suoraan kysyttäessä, avustava rakennusvalvoja vittuilee avoimesti, ohjeistukset ja lomakkeet ovat puutteelliset ja jos jotain kysyt, niin vastaukseksi saat jälleen hyvin epäasiallisia kommentteja.

Tänään sain tietää, että meidän pitäisi selvittää millä maalämpöpumppua jäähdytetään. Siis tätä ei kysytty missään lomakkeessa ja tästä ei voinut mainita edes johtava rakennustarkastaja, jota kävimme ihan F to F tapaamassa. Hän varmasti olisi voinut halutessaan tämän meiltä hetikin pyytää, mutta kun ei kykene. Kaikki pitää hoitaa mahdollisimman vittumaiseen sävyyn. Nyt sitten kovalla kiireellä koetan saada lisäselvityksiä kasaan... taas kerran pitää kyllä sanoa, että pointsit Design-talolle, joka jälleen kerran lupasi hoitaa homman pikaisella aikataululla eli tämän tai huomisen päivän aikana.

Muitakin lisäselvityksiä kunta haluaa: pinta-ala on merkitty jokaisen huoneen kohdalle erikseen ja piirustusten yläkulmaan yhteenlaskettuna, mutta jokin siinä on puutteellista. En oikein tiedä mikä, mutta tämänkin DT:n arkkitehti lupasi selvittää. Lisäksi energialaskelmissa lämmitettyjä varastotiloja ei ole laskettu pääkäyttötarkoituksen mukaisiksi tiloiksi (lämmitettyjen kerrostasoalojen summa = lämmitetty nettoala), kunnan ohjeen mukaan ne pitää laskea. Energialaskelmat ja energiatodistus menevät siis uusiksi... tämä on ehkä se työläin lisäselvityspyyntö, jossa voi mennä aikaa. Nuo laskelmat kun eivät tule DT:lta, vaan on ulkoistettu palvelu. No, eipä auta... pakkohan nämä on hoitaa, kun kerran kunnan täti niin haluaa. Huokaus.

Ja jotta tämä päivä olisi aivan täydellinen, niin astianpesukone laski vedet aamulla keittiön lattialle. Kiva. Onneksi huomasin asian about heti eikä päässyt tulemaan isoa vahinkoa, mutta ainekset sille kyllä oli. Vuotokohtaa en kyllä ole paikallistanut, sillä mikään putki se ei ole (kävin ne läpi yksitellen) ja koneen pohjakin on siisti eikä siellä ole suuttimissa tukoksia. Eli liekö sitten jokin tiiviste pragannut tai jotain. Ärsyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti