sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Piha on valmis!

Nyt joka paikka huutaa armoa, mutta piha on "valmis". Tai siis valmishan siitä tuskin tulee koskaan, ikuisuusprojektihan tuo on. Mutta oli miten oli, tämän viikonlopun urakka on nyt saatettu päätökseen ja viikonloppua on vielä jäljelläkin ;) Tälle päivälle jäi vielä kivituhkan ja sepelin laitto nurmikon reunusalueille, mutta se nyt on pientä hienosäätöä vain. Ensi kesään sen sijaan jätämme puidenistutushommat ja muun säädön. Suihkulähdekin voisi olla aika kiva ;)

Ainiin! Siirtonurmesta pitää sanoa, että rankkaa sen asentaminen kyllä on! Yksi rulla painaa 30kg ja kattaa 1m2. Kun nurmikkoneliöitä on se 650m2, niin aika monta rullaa sai kantaa. Perjantaina meitä oli kuusi ihmistä tekemässä ja saimme tehtyä n. 400m2. Lauantaina sitten kolmen henkilön voimin jatkoimme. Nyt on hieman "hakattu" olo, mutta on tuo todellakin kaiken rehkimisen arvoinen juttu!

Tässä kuvia pihasta ennen ja jälkeen:
3 kommenttia:

 1. Siirtonurmessa on kyllä se hyvä puoli, että pihasta saa "valmiin" näköisen niin nopeasti. :) Oletteko laskeneet paljonko kalliimmaksi se tuli verrattuna itse istutettuun? Olen kuullut, että ei olisi enää niin suurta eroa, mutta pitääkö paikkaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei koskaan itse asiassa vertailtu, sillä alusta asti oli selvää, että meille tulee siirtonurmi. Tämä ihan siksi, että tontti oli kunnon sitkosavea ja siten lähes käyttökelvoton ennen tasoittelua ja siistimistä. Ja toisaalta mulla ei olis riittänyt kärsivällisyys odottaa enää vuotta-paria, että saa pihan lasten kestäväksi =P Nyt kun tuossa noita nurmikkosiemenhintoja katson, niin onhan ne huomattavan paljon edullisempia... me otimme siirtonurmen suoraan Finnurmelta, sillä he pystyivät takaamaan toimituksen just tietylle päivälle. Netrautakin myy ko. firman nurmea ja hintakin on aavistuksen halvempi. Toimituspäivää ei vaan voinut vahvistaa 100% varmuudella... tässä linkki hintalaskuriin: https://www.netrauta.fi/portal/piha/siirtonurmi/finnurmi-siirtonurmi?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=&st=6&showall=

   Poista
  2. Kiitos linkistä! Jos minä saan päättää, meillekin tulee siirtonurmi, mutta sehän on vasta ensi kesän hommia. Kärsivällisyyttä on täälläkin vähän huonosti. ;)

   Poista