sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pihasuunnittelua.

Me olemme päättäneet panostaa nyt jo muuton yhteydessä pihaan sen verran, että laitamme siirtonurmen siistiyttämään piha-aluetta. Ja samoin ulkopuoliset täytöt teemme heti loppuun. Tämä jo ihan käytännön syistä, sillä pihamme on savimaata ja hyvin märkää sellaista. Itse sitä vielä osaisi kulkea siististi hiekka-alueita pitkin, mutta koetapa saada tuollainen reilu 1,5 -vuotias omapäinen neiti-ihminen pois savivellistä. Haluan varjella uusia materiaaleja ja sen ajatuksen ja savipihan yhdistäminen ei liene kovin helppoa ;) Siispä olemme nyt laittaneet tarjouspyynnön Finnurmelle suoraan ja kysyimme myös 2-laadun hintoja. Tästä vinkistä kiitos kummipoikamme isälle! Katsoimme siirtonurmen hintoja myös NetRaudan sivuilta; he myyvät niin ikään Finnurmen siirtonurmea ja he pystyvät toimittamaan tuotteen kotiin. Hinta NetRaudan kautta olisi 3,20e/m2 eli katsellaan tarjoaako kasvattaja tuotetta parempaan vai huonompaan hintaan. NetRaudan sivuilla valmistajan suositushinta olisi 3,40e/m2. Ja me siis tarvitsemme tuota nurmikkoa n. 660m2 eli kannattaa jo vertailla tarkkaan, mistä tuotteen ostaa.

Tässä luonnos meidän pihastamme - alustava suunnitelmahan tuli Design-Talolta asemapiirroksen yhteydessä ja nyt sitä väreillä muokkasin. Maarakentajaa varten laitamme vielä ulkovalojen paikat tuohon ja pitää miettiä, että onko jotain muuta, jota nyt akuustisti pitää laittaa... kun ei sitten viitsi jatkuvasti pihaa auki repiä.


4 kommenttia:

 1. Kyllä meilläkin on sellaista lillinkiä ja kuraa tuo piha täynnä että vallan hirvittää kun siinä aletaan tassuttelemaan, huoh. Puhumattakaan koirista jotka ravaa pitkin pihaa ja niitä saisi olla sitten pesemässä koko ajan :( Tuo siirtonurmi kuulostaa aika loistavalta idealta, miten ei ole käynyt mielessäkään! Kallistahan se on, mutta täytyy melkein alkaa tekemään pihasuunnitelmaa ja laskeskelemaan hintoja että meniskö millään ilveellä tässä samassa konkurssissa tuommoinen pläjäys! Olisipas se vain ihanaa saada heti valmista pintaa pihaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin tarjous nyt Finnurmelta ja kalliimmaksi näyttää tulevan suoraan heiltä tilattuna kuin Netraudan kautta! :o Eli tuo 660m2 maksaisi ilmeisesti n. 2000e rahteineen... Plus sitten toki ruokamulta yms. Mutta ne tarttis olla silloinkin, kun nurmen istuttaa siemenestä. Ja eipä se halpaa sekään nykyään ole. Plus, että siinä ei saa ekana kesänä kävellä ollenkaan... se oli mulle yllätys.

   Poista
  2. Minäkin aiheesta tuossa juuri googlettelin ja muutamaan siirtonurmifirmaan törmäsin. Joidenkin sivuilla oli että 3-4 päivän päästä voi jo tassutella siinä, jossain näytti olevan että reilu 3 viikkoa niin voi vaikka jalkapallomatsin pitää :) Mutta jos eka kesänä ei saa ollenkaan kävellä niin huh huh! Mites se toimii, ei ainakaan meillä mitenkään. Ajattelin itse kysyä tarjousta ainakin siirtonurmi.fi (2,95e / neliö) ja oravaisturf.fi sivujen kautta, toimittavat koko maahan joten josko ne tänne "lappiinkin" toisi ;) Täytyy vaan nyt tehdä hieman laskelmia tarvittavasta määrästä ensin kun on tuo pihasuunnitelma hitusen auki vielä.

   Poista
  3. Meillä kans on täysin poissuljettua tuo, että piha jätettäis savimaaksi... hirveen helppoa kieltää sitten lapsia tallustamasta siinä vastakylvetyllä nurmella. Etenkin tuota 1v8kk ikästä neitiä. Kiitos muuten sivuvinkeistä, voisin kysyä tarjoukset vielä noiltakin! :)

   Poista