torstai 3. tammikuuta 2013

Ja taas myöhässä!

Taidamme olla aina "mattimyöhäsiä", sillä meidän materiaalivalintojemme deadline oli jo joulukuun alkupuolella, mutta aina vaan venytimme lopullisia päätöksiämme. Eilen ne kuitenkin vihdoin saimme lyötyä lukkoon ja nyt, kun niitä ei enää tarvitse murehtia ja miettiä, olen saanut kiintokalusteahdistuksen: voi miksi emme valinneet kodinhoitohuoneeseen sittenkin valkoista tasoa ja harmaita kaapinovia? Miksi sitä, tätä ja tuota... ikuinen epävarmuus riesana siis! Mies nosti kädet pystyyn mun sisustusahdistelun kanssa jo aikapäiviä sitten ja tuumas, että hän ei enää jaksa vääntää... Minä sen sijaan mietin ja jahkasin, että jos laattavalinnat menee pieleen, niin niitäpä ei sitten ihan heti irti revitäkään. Ei ainakaan siksi, että ne nyt ei satukaan miellyttämään vaimon silmää ;)

Design-Talon pakettiin kuuluu siis Värisilmän laatat ja muutkin materiaalit. Hyvin pitkälti saimme  tehtyä valintamme perushintaisista materiaaleista, mutta kylpyhuoneen ja wc:n laatat tökkivät ja pahasti. Tai wc:n osalta lähinnä se, että laitetaanko laattaa vai maalia vai molempia? Laitetaanko tapettia. Päivä- tai ehkä peräti viikkokausien jahkailun jälkeen päätimme, että kyllä laatta varmasti on se oikea valinta. Se on ainakin helppo pitää puhtaana ja se on myös tyylikäs. Ja oikein valittuna ajaton. Melko pian olimme itsemme kanssa yhteisymmärryksessä siitä, että vessaan tulee valkoista laattaa, mutta kysymys kuuluikin, että MITÄ valkoista. Kuviollista -hologrammikuvioin-, kiiltävää, mattaa... vaihtoehtoja oli aivan liikaa! Harvoin taitaa kuulla sanottavan näin, mutta kokemamme mukaan DT:llä on kattavat valikoimat jo ihan perushintaisissa sisustustarvikkeissa.

Eilen jälleen kerran surffailimme lueskelemassa blogeja ja katselimme eri tyylejä. Niin vessaan kuin kylpyhuoneeseen tulee nyt hieman ehkä yllättäinkin sekä harmaata että valkoista laattaa. Uskon, että tiloista tulee tyylikkäät, vaikka toistaiseksi joudunkin tyytymään avaruudelliseen hahmottamiskykyyni eli mielikuvasisustukseen.

Joulutauon jälkeen talolla on alkanut jälleen tapahtumaan. Appiukko soitteli päivällä ja kertoi, että tänään ulkoverhoilua on viimeistelty ja samaan aikaan talossa sisällä työnsä aloitti lvi-porukka. Kattopeltien asennuksenkin piti alkaa tänään, mutta se porukka tulee Pohjois-Suomesta ja siten homma alkaa ilmeisesti huomenna.

Ensimmäinen asiakaspalveluun liittyvä negatiivinen kokemus tuli tänään juurikin lvi-porukan tiimoilta: meillä oli vesijohdon päässä hana ja sulkuventtiili, jotka olimme asennuttaneet siihen porakaivoporukan pyynnöstä. Tänään lvi-porukka sitten tuumasi, että sitä ei saa olla heidän tehdessä työtänsä ja miehen isä sitten kysyi, että voivatko he ko. hanan poistaa. Vastaus oli, että "ei kuulu meille", joten ei auttanut kuin soittaa hanan asentanut putkimies paikalle ja hän onneksi nopeasti paikalle pääsikin. Hommaan meni aikaa n. puoli minuuttia eli iso juttu se ei ollut... liekö sitten joku vastuunjakohomma. Hieman ikävä maku tuosta kuitenkin jäi, mutta sattuuhan näitä. Parasta on se, että vaikka kyseistä hanaa pyysi porakaivoa tekemään tuleva porukka, niin meillä ei edelleenkään ole kaivoa. Joulun alla heillä oli venynyt edellisessä kohteessa hommat sään vuoksi -täysin ymmärrettävää siis- ja nyt timpurimme olivat pyytäneet, että voisiko porakaivoporukka tulla vasta parin viikon päästä. Asia on hoidossa, mutta vielä on kysymysmerkki, että mitä teemme vesihanan kanssa / saammeko kunnan putkimiehen kytkemään vesimittarin ennen sitä.

Huomenna menemme itse käymään talolla, sitten saanen lisää kuvia laitettua.

2 kommenttia:

 1. Heippa,
  Kirjoituksesi tuntuu niin tutulta! Meillä on tulossa DT:n Käpylä 163 ja noi sisustusvalinnat tuotti kyllä jopa unettomia öitäkin mulle, kun ei tuntunut että millään pystyisi päättämään yhtään mitään niistä lukkoon asti. Hankalaltahan se tuntui etenkin juuri siksi, että ei ole vielä olemassa sitä tilaa mihin kaikki materiaalit tulee, kun ne pitää jo valita. No, piakkoin kai tässä pääsee kohta sitten näkemään että miltä ne näyttää siellä itse talossa. Sisustustarvikkeet on siis jo kyllä meille tulleet, mutta seinälevyt esim. ei ole vielä paikallaan. Meillä siis talon tarkoitus olla luovutusvalmis vko 19, toivon mukaan jo aikaisemmin. :)
  Kivaa että löysin tänne blogiin ja tulen uudestaankin, tuo Hailuoto olisi ollut myös niin ihana, jos yksikerroksisen olisi voinut rakentaa.
  //Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tervetuloa toistekin! :)

   Sehän siinä juuri on, että ei ole mitään pintaa, valoja tms. joihin voisi peilata tapettinäytteitä... nyt mulla on ahdistuksen aiheena kodinhoitohuoneen kaapinovet: miksi, voi miksi otin ne valkoisina! Nyt kun ajattelee, niin harmaat ovet ja valkoinen taso olisi sittenkin olleet miellyttävämmät... vaikeeta on! :D

   Meillä puolestaan Ruissalo -mallisto olisi ollut varteenotettava vaihtoehto, mikäli ei olisi saanut rakentaa 1-kerroksista. Sen perinteinen verhous miellytti tosi kovasti :)

   Poista