keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Takankantopuuhia :)

Saimme eilen puhelun, että sopisiko takan toimitusajankohdaksi tämän viikon keskiviikko, torstai tai perjantai. Sovimme sitten heti tämän päivän eli keskiviikon, sillä loppuviikko menee esikoisen 5-vuotissynttäreitä järjestellessä. Tänään mies menee kantamaan takan osia serkkunsa ja työkaverinsa kanssa ja ensi viikolla se sitten varmaankin jo kasataan paikalleen. Vähänkö jännää! :)

Tänään sain myös puhelun, että voisiko ensi viikolla tulla poraamaan maalämmön porakaivoa. Sovimme poraamispäiväksi ensi viikon keskiviikon. Sitten luultavasti melko pian kaivon poraamisen jälkeen kytketään pumppu toimintaan ja pääsemme hyödyntämään sitä talon lämmityksessä, jolloin sähkönkulutus hieman vähenee.

Nyt alkuviikon timpurit ovat rakennelleet talon ulkopuolisia juttuja kuten esim. räystäslautoja ja muita yksityiskohtia. Uskoisin, että pian alkaa terassintekopuuhatkin - mikäli lumikaaos ei taas yllätä! Nyt sitä ainakin satelee taas ihan omiksi tarpeiksi... Maanantaina oli ollut tontilla hiljaista ja miehen isä oli tuolloin ollut siivoilemassa paikkoja itsekseen. Olisin itsekin siellä mieluusti touhuilemassa lasten kanssa, mutta perheessämme on toistaiseksi vain yksi auto ja koska matkaa on n. 30km, niin en sinne ilman autoa pääse millään. Keväällä tai alkukesästä olisi kyllä tarkoitus ostaa toinen auto, sillä yhden auton kanssa elely olisi turhan haastavaa, kun välimatkat on verrattain pitkiä.

Yhden ystäväni kanssa tuossa juttelimme, että vaikka välimatkat jatkossa on pitkät, niin on se taatusti sen arvoista. Elämänlaatu paranee huomattavasti, kun pääsee pois lähiöelämästä ja on omaa pihaakin. Työmatkat on pidemmät toki, mutta toisaalta tukiverkosto on lähempänä. Ja se oma piha - siitä iloitsemme ehkä eniten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti