lauantai 16. helmikuuta 2013

Siivousreissu ja pohjaratkaisuja.

Kävimme eilen taas talolla katsomassa ja hienosti siellä hommat etenee! Yhdessä huoneessa oli kattopaneelit reunaa vaille laitettuna ja lisäksi sauna oli kokonaan paneloitu. Talon ulkopuolella koristelaudoitus oli hyvällä mallilla ja autokatos oli saanut miltei lopullisen verhouksensa. Upeaa!

Monesta blogista saa lukea työmiesten sotkuisuudesta, mutta edelleenkään minulla ei ole ko. aiheesta pahaa sanottavaa. Eilen oli ensimmäistä kertaa einesruoan kääreet jätetty lattialle, mutta en nyt mitenkään osannut vetää tuostakaan hernepeltoa nenääni. Sattuuhan sitä vahinkoja. Keräsin muutamat pahvin palat lattialta takan viereen - niistä kun saa hyvää sytykettä. Esikoinen keräsi puolestaan kasan kattopaneleiden suojamuoveja säkkiin ja minä imuroin. Ja aikaa meni yhteensä 10min. Aika helpolla kyllä päästään, oikeasti.

Mulla on nyt jokin kausi, etten millään meinaa käsittää, että siellä rakennetaan meidän uutta kotia... Siis käymme talolla, teemme juttuja, hankimme tavaroita ja silti kaikki tuntuu epätodelliselta ja kaukaiselta. Ja mitä valmiimmaksi talo tulee, sitä epätodellisempi olo mulla on. Jotenkin tuntuu kaikkien näiden vuosien haaveilun jälkeen täysin käsittämättömältä, että unelma omasta talosta on pian totta.

Pienoisen pohdinnan jälkeen laitan tänne nyt pohjakuvan talostamme. Talon malli on siis peilikuva Hailuoto 153:sta, mutta siinä on lisämoduuleina taloon integroitu autokatos sekä hieman kavennetty versio autotallista. Tallimoduuli tulee puhtaasti varasto- ja työpajakäyttöön. Alkuperäistä pohjaa muokkasimme jonkin verran omia tarpeitamme vastaavammaksi ja eniten muutosta tuli luultavasti saunaan, jonka halusimme huomattavasti suuremmaksi. Sauna on meille tärkeä rauhoittumispaikka ja koska olemme suhteellisen pitkiä ihmisiä, niin olisi tietysti kiva sinne saunaan mahtuakin. Toinen näkyvämpi muutos on terassi. Poistimme takaterassin ja -oven, mutta siirsimme terassin neliöt etelälounaaseen aukeavalle etupihallemme, jossa tulemme varmasti viettämään enemmän aikaa. Takapiha on varjoisaa ja sillä puolella on naapuritkin lähempänä, joten siksi on mukavampi viettää aikaa valoisalla etupihalla, jossa myös lapsilla on tilaa temmeltää.


Meidän Hailuoto 153.
(toim.huom. keittiön ja eteisen välissä näkyvä "välitilan aukko" tulee menemään kiinni. Idea oli pääsuunnittelijamme keksintö, mutta heti kättelyssä jäin miettimään, että se ei vaan kertakaikkiaan näytä hyvältä. Ja soitto DT:lle ---> aukon sulkeminen onnistuu, vaikka lupakuvat onkin jo leimattu. Huh.)

 Alkuperäinen Hailuoto 153 (lähde: Design-Talo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti