tiistai 19. maaliskuuta 2013

Lattialämmitys- ja kosteusongelmaa...

Meidän Kotiin tehtiin viime perjantaina valun kosteusmittaus ja se osoitti, että valu olisi märkä vielä nyt 10vkon kuivumisen jälkeenkin. Työpäällikkömme mukaan ko. mittaustekniikka ei kuitenkaan ole järin luotettava ja hän pyysi näin ollen uuden ja tarkemman mittauksen. Sen tuloksia saataneen huomenna. Alkuperäisen mittauksen mukaan kylpyhuoneen oviaukon kohdalla suhteellinen kosteusprosentti oli reilu 95% ja alle 90%:n kuulemma pitäisi päästä. En noista käsitteistä niin paljon ymmärrä, että alkaisin asiaa isommin nyt miettimään.

Sen sijaan olen / olemme koko ajan ihmetelleet valun pinnalle jäänyttä lattialämmitysputkea. Meille on siis tulossa vesikiertoinen lattialämmitys. Olemme miettineet eri tahojen vakuutteluista huolimatta, että noinko se voi olla ok, että putki on siinä ihan pinnassa näkyvillä. Tänään sitten betonia oli alettu piikkaamaan, jotta putken paikkaa saataisiin korjattua ja kappas: putkessa huomattiin pintavaurio! Käsitin appiukkoni kertomasta -itse en siis asiaa ole vielä päässyt katsomaan- että mikään ei ole vuotanut minnekään, mutta tietenkin olen epäluuloinen. Mä olen suorastaan homefoobikko lähipiirissä sattuneiden hometalokokemusten myötä... meilläkin koko perhe on enemmän ja vähemmän allergista sakkia ja itselläni on myös keskivaikea astma, joten kylläpä nyt sitten stressaa ihan kunnolla! Joka tapauksessa osa putkesta menee nyt vaihtoon, mutta en voi välttyä ajatukselta, että onko sitä viallista putkea lisääkin siellä valun sisällä?! Onko Kotimme tulevaisuuden vesivahinkoaikapommi?! Toivottavasti tämä kaikki spekulaatio on vain mun hysteeristä ylireagointiani.

Nyt, kun sitä betonia on jouduttu piikkaamaan pois tuon putken vaihtamisen vuoksi, niin valua joudutaan korjaamaan. Käsitin, että on olemassa jotain pikabetonia, jolla asia hoituu nopeasti... katsellaan. Lähiviikot nyt sitten näyttävät, miten homma alkaa tästä sujua. Toivottavasti ei tule lisää takapakkia!

Tässä vielä kuva valun yläpuolelle jäävästä lattialämmitysputkesta. Harmi, kun nyt ei satu olemaan mitään verrokkia mittasuhteita parantamaan.


2 kommenttia:

  1. "Onko Kotimme tulevaisuuden vesivahinkoaikapommi?!"

    En minä ainakaan tämän takia olisi huolissani asiasta. Home vaatii kasvaakseen riittävästi lämpöä, riittävästi kosteutta ja riittävästi ravintoa - jollaiseksi kelpaa melkein mikä tahansa orgaaninen aine. Betoni ei ole sellaista. Betoni itsessään ei mene kastumisesta miksikään, eikä se homehdu. Tai no - ehkä pinta voisi homehtua, mutta silloin siinä pinnassa on jotain muuta, mikä on tarttunut betoniin. Jos betoni itsessään menisi pilalle kastumisesta, tai jos myöskin homehtuisi, sitten Suomessa olisi mm. kaikki maantiesillatkin yltäpäältä homeessa viimeistään elokuuhun mennessä. Ulkonahan nekin on koko kesän lämpöisessä ja aina välillä sateessakin. Ja useimmat sillat on tänä päivänä betonista tehty.

    Tuo benonissa oleva lattialämmitysputki kuuluisi varmaan oikeasti olla vähän syvemmällä betonin sisällä, mutta jos siihen tulee joku muu latiapinta päälle, ja lämmitysputki jää pois näkyvistä, niin ei kait sillä sitten niin merkitystä. Eli haitta on etupäässä kosmeettinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! :) Näin meille on muutkin sanoneet, että haitta on tosiaan etupäässä kosmeettinen... toivotaan siis, että vain hysterisoin postauksessani ;)

      Poista