lauantai 2. maaliskuuta 2013

Välitilantapettiahdistus - kommentteja kaivataan!

Nyt ahdistaa. Suuresti. Meillä on maalarit töissä jo ja on kielimuuri. Ja nyt mulla on tasan maanantaihin saakka aikaa päättää kuinka sijoitan keittiön välitilan tapetin. Meille kun siis tulee välitilaan tapetti + lialta suojaava lasi, ei perinteistä laminaattia tai laattaa. Vaihtoehtoja on neljä. Nyt tarvitsen kommentteja, kiitos! :)

Tässä meidän keittiömme suunnittelukuva:

Kuvassa välitilan tapetti laitettuna siten, että se jatkuu kauttaaltaan kaappien takana ja myös siis yläkaappien yläpuolella. Vaihtoehto nro 1. Ja meillä tapetin väri siis tulee olemaan musta-hopea, ei tuollainen mallinnoskuvan kaltainen. Ja kuten alimmasta kuvasta näkee, niin mallinnoskuva ei ole realistinen, vaan esim. tuohon oikealle puolelle jääkaapin yms. yläpuolelle jää aukko!

Tässä aivan ihana keittiö, jonka bongasin blogista http://matkallahailuodolle.blogspot.fi/ Eli tuossa ihanuudessa tapetti nousee liesituulettimen taakse ja kattoon saakka, mutta kaappien yläosa jää valkoiseksi. Erona tuossa on se, että tuon blogin keittiössä liesituuletin on huoneen nurkassa, meillä suoralla seinällä.

Tässä vielä meidän talomme pari viikkoa sitten, huomaa korotettu sisäkatto, joka osuu myös keittiöön hieman...

Nyt mun ongelmani on seuraavanlainen:
1. laitammeko tapetin suunnitelmakuvamme mukaisesti koko seinille
2. tuon blogikuvan kaltaisesti vain liesituulettimen taakse ja siis kattoon saakka nousevaksi (=kestääkö tapetin reunat, kun ei ole mitään kulmausta rajaamassa?)
3. vai laittaisimmeko tapetin liesituulettimen taakse, mutta yläkaappien yläreunaan rajautuvaksi?
4. yksi vaihtoehto olisi toki myös jättää tapetti puhtaasti välitilaan eli silloin se ei nousisi ollenkaan liesituulettimen taakse... (ei mielestäni edes vaihtoehto...)

Nyt niitä kommentteja, please! :)))

10 kommenttia:

  1. Kyllä miekin kallistuisin siihen, että tapetti nousisi kuitenkin sinne liesituulettimen taakse, mutta ei koko seinälle tosiaankaan, koska on hyvin tumma. Tuossa blogikuvassa on kauniisti laitettu tapetti ja paljon varmaan samantyylinen kuin teillä väritykseltään. Kyllä se tapetti ihan samalla lailla reunoiltaan nättinä pysyy kuin muutenkin seinällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitten pointti, mitä en tuossa äsken hoksannut: onhan meilläkin kaapit siinä tukemassa tapetin reunoja! Ainoastaan n. 10cm matka jäisi siis reunoiltaan suojaamattomaksi. Kiitos kommentista! Nää on arvokkaita! <3

      Poista
  2. Onko tuossa keittiössä korotettu katto? Ja tuleeko teillä minkä verran luonnonvaloa tuonne keittiöön & onko siellä jossakin ikkuna? Jos ei tuu valoa/ei oo ikkunaa, niin en laittas koko keittiöön tapettia, saattas mennä aika tunkkaseksi. Toisaalta jos on korotettu katto, niin sitten laittasin liesituulettimen taakse (kaappien ylälaitaan asti) tapetin. Ehkä tuolla kaappien yläpuolella tapetti ois vähän "turha"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiössä on osittain korotettu katto. Keittiössä on myös iso ikkuna eli valoa tulee paljon. Alan itsekin nyt olla varma siitä, että koko keittiöön ei tapettia tule. Mutta tuleeko se kattoon saakka vai kaappien yläreunaan... siinä vielä pitää tehdä ajatustyötä.

      Poista
    2. Mä sekotan vielä vähän sun ajatuksia, vaikka olitki jo vähän sitä mieltä ettei koko keittiöön tulis tapettia ;) Jos teillä on korotettua kattoa ja vielä iso ikkuna niin ehdottomasti koko keittiöön tapetti! Saa kunnon kontrastin ja hallitun kokonaisuuden, valkoset kaapitkin tulee selkeemmin esille :)

      Poista
    3. Äääää XD Nyt täytyy sanoa, että pitäis päästä kyllä itte paikanpäälle vielä mallailemaan noita. Valitettavasti nyt yövuorot menossa ja en ehdi ennen tiistaita... järkihän tässä menee :D

      Poista
  3. Mukava seurata Hailuodon rakentamista. Itselläkin olisi haaveena joskus. :)

    Mutta siis. On aika kinkkinen paikka. Tuossa linkin kuvassa ei mielestäni ole tapetti, vaan välitilalaminaatti (meillä on sama valkoisena, Topi-keittiöiden mallistosta), joten se tietysti käyttäytyy reunoista eri tavalla kuin tapetti, mutta luulisi tapetin reunojen kuitenkin pysyvän ylhäällä ihan hyvänä, kun siellä ei ole kulutusta. Mihin saakka tulee lasi?

    Kattoon saakka jos laittaa, niin yläreuna on vino. Haittaisiko se? Jos laittaa kaapistojenkin taakse koko keittiöön, kattoon saakka, niin miltä se näyttäisi olkkarin puolelta katsottuna? Onko olkkarin seinä valkoinen? Tuolloin se keittiön ja olkkarin "vaihtumiskohta" saattaa hypätä silmille. Ja jos laittaa kaapistojen yläreunaan saakka, loppuuko tapetti ns. kesken?

    En osaa sanoa, mikä olisi paras (itse kallistuisin ehkä kuitenkin liesituulettimen taakse ja kattoon saakka), mutta tässä miettimisen aihetta kuitenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa... mä vähän epäilinkin, että noinko olis laminaatti, koska MISSÄÄN ei ole moista vastaan tullut. Meillä siis Keittiömaailman keittiö (DT:n kautta). Lasi tulee vain välitilaan eli kaappien väliin, sillä lasitusfirman tyyppi tuumasi, että se ei kestä nostamista ylös saakka. Vähän sitä kyllä ihmettelen, mutta ehkä he ammattilaisena sen osaa arvioida mua paremmin... ;)

      Tuota just mietin, että miten noi menee yksiin... olkkarissa tulee yhdelle seinälle myös tehostetapetti ja se seinä itse asiassa on ikään kuin jatkumoa tuolle seinälle, jolla on liesituuletinkin. Eli siinä mielessä kyllä parempi on jättää valkoiseksi muu yläkaappien yläosa... eli ehkä kallistumme samaan vaihtoehtoon sinun kanssasi :)

      Poista
  4. Mä jättäisin varmaan laittamatta kattoon saakka, mutta liesituulettimen taakse. Kun katto korotettu, antaa ilmavuutta?!!

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei milloinkaan tullut mailiin ilmoitusta tästä kommentista - tarkoituksella en siis dissaa :) Nyt yleisilmettä muuttaessani tämän bongasin tuolta kansiosta. Pöh.

      Ja siis samaan lopputulokseen taidettiin lähes tulla... :)

      Poista